Meer kopen
  • Isotretinoïne (Roaccutane) 10mg kopen zonder recept

Isotretinoïne (Roaccutane) 10mg kopen

Isotretinoïne (Roaccutane) 10mg

De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne.

Isotretinoïne (Roaccutane) behoort tot een groep geneesmiddelen die retinoïden worden genoemd.


Isotretinoïne Mylan wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige acne die niet op gebruikelijke behandeling reageren.


30 Capsules  /10mg  per capsule


Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt?


Roaccutane


De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne._

Isotretinoïne stimuleert de groei en rijping van huidcellen. Ook vermindert het de talgproductie en remt ontstekingen. Artsen schrijven dit medicijn voor bij ernstige acne, als de gebruikelijke medicijnen onvoldoende helpen. Vanwege de kans op een miskraam of ernstige bijwerkingen op de ongeboren baby mag isotretinoïne alleen worden voorgeschreven, meegegeven en gebruikt als aan strenge regels van de Inspectie voor de Gezondheidszorg is voldaan. Deze regels (ook een aantal voor mannen) kunt u lezen onder het kopje 'Zwangerschap'.

Acne Verschijnselen


Bij acne zijn poriën in de huid van het gezicht, de rug, schouders of borst verstopt. De talgkliertjes die zich in de huid bevinden produceren talg, een vet waarmee de huid zichzelf beschermt. De verstopping ontstaat vaak door een overmatige groei van de buitenste huidlaag. Hierdoor hoopt de talg zich op en ontstaan mee-eters. Soms raken de poriën geïnfecteerd met de acne-bacterie (Propionibacterium acnes). Door woekering van deze bacterie barst de porie open, gaat de plek ontsteken en ontstaan pukkels en puistjes.  In ernstige gevallen vloeien de puisten en abcessen samen tot grote oppervlakken. Dit komt vooral voor bij mannen en wordt acne conglobata genoemd. Ook kan een vorm van acne optreden waarbij sprake is van veel cystes (een ophoping van pus of vocht in de huid). Deze vorm heet acne cystica of nodulaire acne. Door hormoonveranderingen, zoals in de pubertijd, groeit de buitenlaag van de huid sterker en produceren de talgklieren meer talg.  Acne komt dus heel veel voor bij jonge mensen tussen 14 en 25 jaar. Soms zijn er andere oorzaken voor acne, zoals het gebruik van bepaalde medicijnen of hormoonveranderingen door een ziekte. Als u denkt dat de acne niet door de puberteit komt, is het raadzaam uw arts te raadplegen.


Behandeling


Meestal schrijven artsen benzoylperoxide of tretinoïne voor bij acne. Wanneer dit bij ernstige acne onvoldoende helpt, kan de arts besluiten om een andere behandeling te proberen, bijvoorbeeld met antibiotica. Capsules met isotretinoïne zijn een van de laatste opties als andere medicijnen niet voldoende helpen. Isotretinoïne wordt vaak wel als eerste keuze gebruikt bij ernstige vormen van acne, zoals acne conglobata en acne cystica.


Werking


Isotretinoïne remt de groei van cellen in de buitenste huidlaag. De huidcellen laten makkelijker los en hopen zich niet op in de poriën. De poriën raken hierdoor minder snel verstopt. Verder maken de talgklieren door isotretinoïne minder talg aan. Bovendien remt het de groei van de acne-bacterie en remt het ontstekingen.


Effect


De verschijnselen van acne kunnen soms de eerste week verergeren. Dit is een normaal verschijnsel. Het effect op de acne is pas na enkele weken te merken. Meestal is een kuur van 4 tot 6 maanden voldoende. Na stoppen werkt het medicijn nog zo’n 8 weken door en kunnen de verschijnselen nog verder afnemen. Ongeveer 1 op de 5 mensen heeft nog een tweede kuur nodig. Men mag hier pas 2 maanden na stoppen van de eerste kuur mee beginnen.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht      Goed
Captcha

Isotretinoïne (Roaccutane) 10mg

  • Model: 8586
  • Beschikbaarheid: Op bestelling

Meer kopen...Meer korting

AantalPrijsKorting
5+€57,00-5%
10+€54,00-10%
20+€51,00-15%
  • €60,00

  • Excl. BTW: €60,00

Gerelateerde producten

Isotretinoïne (Roaccutane) 20mg

Isotretinoïne (Roaccutane) 20mg

De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne.Is..

€80,00Excl. BTW: €80,00

Methylfenidaat 10mg

Methylfenidaat 10mg

10mg 30tabsZie hier de bijsluiter van Methylfenida..

€70,00Excl. BTW: €70,00

Clonazepam 2mg

Clonazepam 2mg

2mg 100tabs  Zie bijsluiter CLONAZEPAM 2mgCl..

€90,00Excl. BTW: €90,00

Azitromycine 500mg

Azitromycine 500mg

ZIE BIJSLUITER1. Wat is Azitromycine Sandoz en waa..

€80,00Excl. BTW: €80,00

Citalopram

Citalopram

..

€60,00Excl. BTW: €60,00

Tags:isotretinoïne,(roaccutane),10mg,orals

Betalen met iDeal

Als laatste bekeken

Isotretinoïne (Roaccutane) 10mg

Isotretinoïne (Roaccutane) 10mg

De werkzame stof in Roaccutane is isotretinoïne.Is..

€60,00Ex Tax: €60,00